tiistai 5. helmikuuta 2008

Puutarhainnostusta

Vaikka itäiseen Suomeen pyryttää kai parhaillaankin lunta paksuiksi kinoksiksi, mieli palaa jo puutarhaan ja kuopsuttelemaan kukkapenkkejä. Viime kesänä ohjelmassa oli puiden istutusta ja siinä sivussa kaivoin muutaman kukkapenkinkin. Vaikka mielestäni suunnittelin penkit ja pihan hyvin ja hyvissä ajoin etukäteen, ei suunnitelman mukainen toteutus ollutkaan niin helppoa. Puu näyttikin paremmalle toisessa kohtaa ja penkkiin valikoituikin eri kasveja kuin oli tarkoitus. Tänä kesänä aion yhdistää erillään olevia penkkejä, luoda suurempia elementtejä pienten sijaan ja yhtenäistää värimaailmaa.

Suunnitelmissa on myös rakentaa heinäseipäistä aitaa pihan takaosaan osaksi suojaamaan naapureiden katseilta, mutta myös kauniiksi yksityiskohdaksi. Sama aitateema jatkunee pyykkitelineen (jonka mies on luvannut hankkia) näkösuojaksi, sillä niin tarpeellinen kuin teline onkin, sitä ei mielellään terassilta katselisi.

Päivänliljat ja muut liljat ovat suosikkejani. Jännityksellä seuraan myös selviääkö hevoskastanjani ensimmäisestä talvestaan... Projektia siis riittää - olettaen siis, että tämä puutalo on asuinpaikkanamme vielä ensi kesänäkin. Haaveilla ja uneksiahan aina saa...

Ei kommentteja: