tiistai 12. helmikuuta 2008

Realismia

Ensimmäiset faktat unelmien puutalosta eivät ole mieltä nostattavia. Vanhassa talossa öljylämmitys hörppää vuoden aikana jokusen litran polttoainetta, mikä pikaisen laskusuorituksen jälkeen tarkoittaa että pelkät lämmityskustannuksemme nelinkertaistuisivat. Ja me kun ajattelimme, että suora sähkölämmitys olisi kallis... Kulutusta tietysti lisää talon suuri koko. Vaihtoehtona puntaroitaneen lämmitysjärjestelmän vaihtoa esim. pellettilämmitykseen, joka tietysti asennusvaiheessa vie rahaa, mutta tulee käytössä edulliseksi.

Toinen - se ikävämpi - fakta liittyy talon tontin rajauksiin. Talo on ollut pienen kyläyhteisön yhteisessä käytössä tosi pitkään ja sen ympärille on rakennettu kunnan omistamalle maalle kyläläisten käyttämiä rakennelmia. Nyt kun talo viimein on päätetty myydä, on tontti rajattu jo etukäteen siten, että kyläläiset saavat pitää alueensa. Lisäksi rajaus on tehty siten, että kyläläisten alue ulottuu aivan talon nurkalle. Ovathan naapurit tosin lähellä kaupungissakin, mutta eikö maalle muuton idea pitäisi juuri olla se, että saa omaa rauhaa ja tilaa?

Päätimme miehen kanssa kuitenkin jatkaa vielä tutkimuksia ja ottaa asioista selvää juurta jaksaen. Ensimmäinen annos realismia tosin hillitsi alkuinnostusta enemmän kuin tehokkaasti.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.