maanantai 25. helmikuuta 2008

Uuden projektin suunnittelua

Talossamme on kolme makuuhuonetta. Vain yksi niistä on mieleisessäni kuosissa, joten päätimme miehen kanssa ottaa toisen jäljellä olevista käsittelyyn kevään aikana. Talokuumeen hieman laimettua onkin hyvä keskittyä rakentelemaan nykyistä pesää. Kolmas makuuhuone, jonka kimppuun nyt käymme on ollut varastohuoneena, jonne on kipattu käytöstä poistetut huonekalut ja jossa uskollinen vahtimme viettää päivänsä säästyäksemme karvaiselta sohvalta ja nakerrelluilta huonekaluilta.

Nykyiset keltaiset tapetit saavat lähteä, sillä en voi sietää keltaista. Tilalle haluan valkoista, kenties kuviollista tapettia, josta kuviot vain juuri ja juuri erottuvat. Lisäksi yksi seinä maalataan valkoiseksi. Aivan mieleistäni tapettia en ole vielä löytänyt, mutta onneksi tapettikirjojen lainailu ja selailu on mielipuuhaani, joten illaksi löytynee jo useampi kirja katseltavaksi.

Mies on innostunut ajatuksesta entisöidä tai osittain rakentaa vanhasta rungosta huonekaluja. Jopa aivan uuden rakentaminen olisi mieleistä puuhaa, joten lupasin etsiä sopivia malleja, joista aloittaa suunnittelu. Vaaleaan huoneeseen haluaisin vaaleita huonekaluja. Haluaisin matalan, melko leveän kaapin, osaksi puisilla ja osaksi lasisilla pariovilla. Parioviin haaveilen ihanan kevyistä valkoisista verhoista, jotka kiinnitetään sekä ylä- että alareunoista oviin.

Verhoiksi haluan jotain värikkäämpää, sillä kotimme tyyli ei ole aivan valtavan romanttinen, enkä siksi halua kokonaan valkoista. Tällä hetkellä suosikkeina on kolme ehdokasta Marimekon valikoimasta: Maija Louekarin Kulkue, Oiva Toikan Afrikan kuningatar tai Klaus Haapaniemen Jääkarhu.

Saapa nähdä kauanko kahdelta jahkailjalta ja ikuiselta suunnittelijalta kestää saada kaikki tämä toteutettua. Yritän blogissani seurata projektin edistymistä tai sitten sen paikallaan junnaamista ja liittää myös jossain vaiheessa ennen ja jälkeen kuvia.

Ei kommentteja: