maanantai 21. huhtikuuta 2008

Edistystä ja ihmetystä


Puutarhan heräämistä kevääseen on aina mielenkiintoista seurata. Tänä keväänä ihmetyksekseni pihan perälle kukkapenkkiin nousi oudon näköisiä taimia. Outoja siitä syystä ettei tämä hajamielinen puutarhuri muista alkuunkaan istuttaneensa penkkiin mitään, ainakaan tulppaaneja muistuttavia sipulikasveja. Viisaampi istuttaja olisi merkinnyt kukkapenkkiin kyseisten taimien kohdalle mitä lajiketta sitä on tullut istutettua, tai jopa piirtänyt penkistä kartan, jotta seuraavana keväänä korvallisen raapimiselta olisi vältytty. Mielenkiinnolla odottelen millaiset kukat suurten lehtien lomasta alkaa pilkottaa.

Toisen yllätyksen keväisellä pihalla järjesti myyrä. Viime kesänä ihanasti kukkinut liljapenkkini on tasaisin välein täynnä syviä reikiä. Myyrä pirulainen on tainnut hotkia isot sipulit parempiin suihin! Onneksi liljapenkki on helppo paikata uusilla sipuleilla ja se silti kukkiikin vielä samana keväänä. Onkohan kevään ensimmäinen puutarhatyö sittenkin kukkapenkin kopelointi, jotta myyrän tihutyöt saadaan kartoitettua :)

En myöskään malta olla laittamatta kuvaa uudesta tapetista. Kaikki seinät on nyt onnellisesti tapetoitu ja remontti niin ollen jo voiton puolella. Aivan helppoa tapetointi ei ollut ensikertalaiselle ja muutamaan otteeseen joutui insinöörismieskin miettimään todenteolla miten ongelmat ratkaistaisiin. Lopputulos on mielestäni kuitenkin vähintäänkin kelvollinen. Nyt vain jää ratkaistavaksi raaskitaanko huone muuttaa takaisin koiran huoneeksi työpäivien ajaksi. Meillä nimittäin siivoukseen kuuluu erillinen ohjelmanumero: kuolaroiskeiden pyyhkiminen. Valkoinen paperitapetti taas ei ole kovin kiitollinen pyyhittävä - seikka, joka tietysti tuli mieleen vasta kun valtaosa seinistä oli jo tapetoitu. Ensi viikonlopulle on alustavasti suunniteltu reissua lähikunnan antiikkikauppaan, josta parhaassa tapauksessa saattaisi löytyä kohtuuhinnalla vaikkapa himoitsemani sivustavedettävä puinen sänky.

2 kommenttia:

Kaisa-serkku kirjoitti...

Huuto.netissä on vaikka millä mitalla sivustavedettäviä (jollaista itsekin himoitsen, mutta joka ei todellakaan enää meille mahtuisi!). Kannattaa käydä katsomassa! Kannattaa muuten laittaa hakuruutuun haku sekä yhdyssanana että sanat erillään; tulee eri tulokset:)

Piika kirjoitti...

Oliskohan noi oudot taimet jotain lijoja...esim. niitä mitä minulta hait. Keltapäivänlilja tms. Todella ihania kuvia sulla sivuillasi. Pitäisi ostaa kunnon kamera. Meidän halppispokkarilla ei saa oikein kunnon kuvia.