torstai 26. kesäkuuta 2008

Seuraava projekti

Olemme koko kevään ajan suunnitelleet rakentavamme etupihalle tukimuurin, sillä nykyisellään pikkuinen rinne tieltä pihalle on sanalla sanoen hirvittävän näköinen - varsinkin naapureiden näkökulmasta katsottuna, huomasin. Multa pysyy rinteessä huonosti, jolloin ruoho ei kasva, pienistä pihakivistä kyhätyt raput harottavat miten sattuu ja riviin istutetut ruusut ja pienet pensaat näyttävät pihatien varteen roiskaissuilta. Heinettynyttä etupihaa on myös vaikea pitää vähänkään siistinä niin ettei siitä tulisi kynityn näköinen. Myös kuistin portaat pitäisi tehdä uusiksi, mutta se jäänee ensi kesälle.

Tähän mennessä vasta naapureilta on kysytty lupa muurin rakentamiselle ja huomenna pitäisi saada lupa kaupungilta. Mies on kysynyt muurikivistä tarjouksen, mutta ne pitää toki vielä tilata. Lisäksi maata pitänee kaivaa, eristää roudalta, osta betonia ja ties mitä. Onneksi itse rakennusprosessi taitaa olla miehellä kirkkaampana mielessä kuin minulla... Harmiksemme muurista tulee niin korkea ettei haluamiamme antiikkikiviä voi käyttää. Joudumme siis tyytymään tylsempiin, tavallisiin halkaistuihin muurikiviin. Emme kuitenkaan halua ottaa riskiä ettei muuri olekaan pystyssä routimisen ja maan elämisen jälkeen tarkoitukseen sopimattomien kivien kanssa.

Urakka on tarkoitus aloittaa viikon päästä alkavalla kesälomalla mahdollisimman pian kunhan saamme haalittua tarvikkeet kasaan. Miehen kanssa työnjako on selvä: hän vastaa teknisestä toteutuksesta ja minä muurille tulevien kasvien ja pensaiden suunnittelusta. Mies taitaa kuitenkin odottaa eniten pihan kaivuutyötä isäni kaivuripihakonehärvelillä. Projekti on kuitenkin yhteinen ja odotankin yhdessä puuhailua lomalla. Pele saa toimia työnjohtajana :).

Ei kommentteja: