lauantai 19. heinäkuuta 2008

Välietappi

Eilen, perjantaina noin kello 22 oli ensimmäinen välietappi muurinrakennuksessa valmis - pitkän ja samalla korkeamman sivun viimeinen kansikivi saatiin asetettua paikalleen. Vaikka tekemistä vielä riittää, tuntui tämä virstanpylväs urakassa todelliselta työvoitolta, niin hyvälle tuntui katsella valmista muuria rankan työviikon jälkeen. Kun vielä tuntia myöhemmin kolmen työläisen nälkää kiljuviin mahoihin oli kadonnut kulhollinen salaattia, kattilallinen perunoita ja melko kunnioitettavan kokoinen kimpale grillilihaa oli lähes ihme, että saunan jälkeen kaikki olivat yhä hereillä. Tämä ja huominen päivä huilitaan. Onneksi, sillä ainakin omat lihakset ovat tuskaisen kipeät eilisestä kivien nostelusta ja hiekan mättämisestä.

Työnsarkaa riittää toki vielä tämänkin jälkeen. Muurin taus on täytettävä hiekalla, vedettävä kaapeleita pihavaloja varten, täytettävä päällinen mullalla, istutettava kasvit ja tietysti tehtävä muurin matalampi osuus portaiden toiselle puolelle. Niin ja tietysti portaatkin on tehtävä ja ties mitä vielä... puuh, tässähän ihan hengästyy töitä luetellessa eikä tuossa varmaan ollut edes kaikki. Noh, stressiä ei näistä töistä auta kuitenkaan ottaa - se on tärkeä läksy joka etenkin minun pitäisi muistaa etteivät miesressut aivat taivu urakkansa alle.

Vaikka tänään onkin pääosin vapaapäivä ei aivan toimetta voinut koko päivää olla jos työmaan koskaan toivoo vähenevän. Yhdistimme kuitenkin kuumana päivänä hiekanhakureissun uimareissuun ja tämän kesän uimakoululainen, Pele oli ainakin innoissaan. Jostain syystä se on aiemmin tyytynyt vain kahlailemiseen ja veden rajassa riekkumiseen. Syvimmillään korkeintaan masu vähän kastui ja silloin sen todella täytyi olla kuumissaan. Tänä kesänä se on kuitenkin uskaltautunut uimasilleen ja ihmeeksemme porhaltaa kepin tai frisbeen perässä kuin vanha tekijä. Täytyy tosin myöntää, ettei se valtavan taitava uimari ole, mutta pysyy kuitenkin pinnalla (noh, jos ei pieniä sukelluksia oteta mukaan) ja retuuttaa lelut rannalle riepoteltaviksi. Vielä kun se ymmärtäisi, että hännällä ohjataan uimista peräsimen tapaan eikä pidetä kippuralla kuin periskooppia...

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

No kylläpäs näyttää jo hyvältä! Onnea vaan uudelle muurille.
Ihana kuva Pelestä!
Itsellä loma senkuin lähenee!

Sylvia kirjoitti...

Tosi hienoa jälkeä tulossa muurin kanssa! Vai että on Pele-serkkukin opetellut uimaan! Pitäisi olla Elsa vielä opettamassa tuota hännän käyttöä:) Nähdään ylihuomenna, jee!