keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Working holiday

Kaksi ensimmäistä lomaviikkoa ovat muistuttaneet enemmän työleiriä kuin kesälomaa. Ensimmäinen viikonloppu vietettiin polttopuita tehdessä ja siitä lähtien onkin aherrettu muurityömaan kimpussa. Ensin hankittu tarvikkeita, roudattu välineitä ja viimein kaivettu, käännetty ja kärrätty maata muurin tieltä. Onneksi miehelle löytyi sukulaismies vänkäriksi, sillä työkoneista huolimatta lapiomiehenkin rooli on osoittautunut rankaksi eikä näistä makaroonikäsivarsista välttämättä olisi ollut kamalasti apua. Minulle on siis jäänyt sivustaseuraajan, muonittajan ja suunnittelijan tehtävät. Välillä tosin tuntuu, että suunnittelijan visiot aiheuttavat vain hammasten kiristelyä työmiesten leirissä silloin kun näkökannat eivät aivan täsmää.

Hassua muuten miten ihmisiä heti kiinnostaa kun jotain aletaan rakentamaan tai pihalle ilmestyy työkoneita. Tuntemattomammatkin naapurit lyöttäytyvät yhtäkkiä juttusille ja tuttavia ja sukulaisia tuntuu olevan kaupunki pullollaan vaikka aiemmin heistä ei kuulunut pihaustakaan. Työn lomassa seurustelu on toki miehistäkin varmasti mukavaa, mutta välillä kiinnostuneita ja etenkin neuvojia taitaa olla haitaksikin asti. Hyväksi havaittu karkote onkin tarjota häiriötekijöille lapiota kouraan tai muuta pikkutekemistä - se yleensä takaa tyhjän pihan lähes välittömästi :)

Nyt kun pisimmälle osuudelle pohjatyöt on kutakuinkin tehty, tänään toivottavasti päästään jo asettelemaan ensimmäisiä muurikiviä.

Ei kommentteja: