perjantai 22. elokuuta 2008

Vapaa-ajan ongelmia


Ihan tässä laiska ja saamaton jahkailija hikeentyy, niin kiireiselle tuleva syksy näyttää. Noh, olen myös tunnettu hienoisesta liioittelusta, joten luulenpa ettei tilanne alkukauhistuksen jälkeen ole kuitenkaan niin epätoivoinen kuin nyt näyttää. Minut on nimittäin hyväksytty yrittäjäkurssille! Kurssi lohmaisee yhden illan viikosta aina ensi tiistaista lähtien, marraskuun loppuun saakka. Jännittää! Kurssin kovin vähäinen materiaali lupaa kattavaa pakettia yrittäjäksi ryhtymisestä, kannattavuuden laskennasta, tukimahdollisuuksista ja ties mistä. Hartaasti toivonkin, että lyhyt opiskelupyrähdys olisi antoisa ja auttaisi eteenpäin tässä ainaisessä pähkäilyssä mitä sitä isona haluaisikaan tehdä.

Itse kurssi ei jahkailijaa vielä saa kananlihalle - sen tekee käytännön järjestelyt ja huono omatunto. Jos miehen työmatkat jatkuvat nykyiseen tahtiin on ennen koulunpenkille istahtamista klo 17 pitänyt ehtiä käymään kotona ainakin pissattamassa jalat ristissä odottava koira ja syömässä pikainen välipala. Omantunnon pistokset takaa takuuvarmasti surullisena odottamaan jäävän koiran ruttunaama kun se koko päivän odotettuaan ei pääseään emännän ohjastamana pitkälle ihanalle lenkille ja leikkimään vaan joutuukin jatkamaan odotusta vielä usean tunnin ajan. Odotettu ulkoilureissu kanssa on tietysti edessä kurssi-istunnon jälkeen, säällä kuin säällä, kellonajasta riippumatta. Tästäkin huolimatta odotan kurssia kovasti.

Haaveissani on myös jatkaa rakasta nyrkkeilyharrastustani. Nyrkkeilyiltoina perusrutiini on sama kuin kurssille syöksyessäni, mutta lenkkeily on ehdittävä tehdä ennen harjoituksia, sillä hikisenä tai suoraan suihkusta ulkoilmaan pyrähtäminen ei ole kovin terveellistä. Tuleepahan ainakin alkuverryttely tehtyä kunnolla kun ensin reippailee tunnin verran ja sitten muksii säkkiä puolitoista tuntia! Mutta niinpä vain noinakin iltoina kotona odottelee lelunrämmäle (lähestulkoon kaikki lelut on nimittäin suolestettu tai revitty riekaleiksi) suupielestä roikkuen pieni anovakatseinen koira, joka suuresta sydämestään toivoo edes pikkuriikkistä riekkuhetkeä koko päivän odottelun päätteeksi. Kuinka siinä voi hyvillä mielin lähteä harrastuksiinsa..? No, aika näyttää millaisia vapaa-ajan ongelmia syksy todella, tuo mukanaan.

Ylempi kuva on muuten tulosta viimeisimmästä käsityöinnostuksestani. Olen aina halunnut kokeilla huovuttamista ja kun kuulin helposta neulahuovuttamisesta kipaisin kauppaan ja hankin välineet. Koska ohjeen mukaisesti muottia käyttämällä pinkistä sydämestä tuli mielestäni kelvollinen päätin - kärsivällinen kun olen - että on aika kokeilla vaikeampaa tekniikkaa (tai siis unohtaa valmiit tekniikat ja alkaa soveltaa oppeja mielin määrin) ilman muottia ja muokata haluamiansa muotoja neulapistelyn ja saippuaveden avulla. Paikallisessa käsityöliikkeessä aiemmin näkemäni huovutetut pikkuruiset, suloiset kissa- ja koirarintakorut silmissä kiiluen pistelin sammalenvihreää villamöykkyäni ilmeisesti sellaisella intensiteetillä että mieskin nosti katseensa kannettavan ruudun takaa ja arveli meneillään olevan ennemmin murhayritys kuin askarteluhetki :). Kun sitten vajaan puolen tunnin luomisurakan tuloksena pöydälle pötkähti uusin urotyöni, pikkuruinen, rehellisesti sanottuna lähinnä suolakurkkua muistuttava pötikkä en ollut aivan vakuuttunut huovuttajantaidoistani... Päätin kuitenkin saman tien, että muokkaan pikkukaverista rintakorun maksoi mitä maksoi - ja pidän sitä myös. Toisaaltahan surkeudessaan vihreä mato on itse asiassa jo aika hellyttävä ja ansaitsee myötätuntoni.

Toinen kuva on tulos tämän iltapäivän ex tempore ostoksesta ja yhtäkkiä akuutiksi nousseesta tarpeesta saada olohuoneen seinälle taulu nyt-heti-paikalla. Kelvatkoon kummoisempaa inspiraatiota odotellessa...

2 kommenttia:

Piika kirjoitti...

Ihan en tuosta taulusta hahmottanut missä ja miten se on..
Ihana kuvio kylläkin..
Laitahan isompaa kuvaa...
Ihana sydän! Niin ja huovuttaminen on muuten melko vaikeeta. Saada sellaisen muotoista ja näköistä aikaiseksi kuin haluais. Mä olen joskus saanut pallon aikaiseksi..OOOH!?!?!?!

Sylvia kirjoitti...

Hei, kuulumisia yrittäjäkurssista odotellaan! Laitas tulemaan!