keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Mikä pettymys!

Voi hyvää päivää... muuta ei voi eilisestä, ensimmäiseltä yrittäjäkurssin luennosta sanoa, niin karvas pettymys kolmen ja puolen tunnin istunto oli. Itse kurssi alkoi jo viikko sitten, mutta pääsin osallistumaan työmatkan takia vasta tällä viikolla ja näyttäisi siltä, etten poissaolostani huolimatta menettänyt paljon. Jo ensimmäinen puoli tuntia osoitti, että odotukseni antoisasta kurssirupeamasta olivat murskana. Jännitin etukäteen miten koville joudun ja kuinka jaksaisin työpäivän päätteeksi keskittyä varmasti antoisiin luentoihin ja keskusteluihin. Vaan kuinkas kävi... Kurssin päävastuullinen opettaja ei käsittääkseni ollut itse koskaan ollut yrittäjä vaan lateli enimmäkseen varoittavia esimerkkejä yritystoiminnan karikoista kuulopuheiden ja kaverinkaimanveljelle tapahtui näin vuonna se-ja-se -tyyppisten esimerkkien kautta. Hänen selvästi itse kirjoittamansa opintomateriaali ei myöskään varsinaisesti tarjonnut lisäinformaatiota opiskelijalle vaan jatkoi samaa saarnaavaa ja suoraan sanottuna amatöörimaista linjaa. Opettajan mielestä muun muassa Jari Sarasvuo oli mitään osaamaton pelle ja Nokian puhelinten käyttöohjeet ovat täysin käyttökelvoton tuote "kun ei niistä kuitenkaan mitään selvää saa...". Noh, toki jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta mielestäni niiden toitottaminen tuon kaltaisessa yhteydessä ei ole alkuunkaan asiallista. Tosiasiassa kuitenkin perustelut, pienyrityksiä lähempänä olevat esimerkit, johdonmukaisuus ja joskus jopa sisältö puuttuivat.

Muut osallistujat olivat jo yritystoimintaansa aloittaneita ja minun lisäkseni mukana oli vain yksi nainen. En osaa sanoa olivatko he, eli rakennusmiehet, fysioterapeutti, eristysvillan puhaltaja tai kynsistudioyrittäjä tyytyväisiä kurssin antiin. Kukaan ei millään tavalla ainakaan kyseenalaistanut kuulemaansa, joskaan keskustelua ei muutenkaan illan aikana rohkaistu - päinvastoin. Luulenpa, että olisi ollut hedelmällisempää esimerkiksi asiakashankinnasta puhuttaessa miettiä yhdessä erilaisia tapoja, jakaa omia kokemuksia ja sillä tavalla oivaltaa uusia asioita kuin kuunnella opettajan uskomuksia kuinka omalla nimellä lähetetty suoramainontakirje tavoittaa miltei takuuvarmasti asiakkaan kuin asiakkaan. En usko saavani muiden mielipiteitä koskaan selville, sillä on melko varmaa, etten jatka kurssilla. Ajan tuhlaaminen turhanpäiväisellä, jopa huonolla kurssilla olisi typerää. Olen vain kerran opiskeluaikanani ollut näin pettynyt kurssin tarjontaan. Tuolla kerralla englanninkielisen kurssin opettaja ei osannut englantia edes auttavasti ja varmasti sinällään ammattitaitoisen luennoitsijan anti jäi saamatta.

Pettymys on toki karvas, mutta ei lannistava. Aion etsiä uuden, paremman kurssin ja todella tutustua yrittäjyyteen omin neuvoin. Ja jos tai kun yritysajatukseni saa ilmaa siipiensä alle, otan yhteyttä paikalliseen TE-keskukseen josta aloittava yrittäjä saa paitsi henkilökohtaista valmennusta, uskoakseni myös vastinetta ajalleen.

Ainakin syksyn vapaa-ajan vaikeudet helpottuivat... Syksyn kiireistä muuten jäi uupumaan miehen ja minun yhteinen tanssiharrastus, jota olemme päättäneet jatkaa. Harjoitukset alkavat tänä iltana. Saapa nähdä miten cha-cha, valssi ja quickstep alkavat taas taipua :).

Ei kommentteja: