maanantai 6. lokakuuta 2008

Pihalta pelastettuja


Pihalta pelastamani pelargoniankukka näyttää jotenkin tosi herkän kauniille pienessä maljakossaan. Se vahvistaa entisestään hienoista haikeutta joka syksyyn kai auttamatta liittyy. Keräsin pihamaalta sisälle talvehtimaan myös kaikki muratit, joita nyt uudelleensijoitellaan pitkin asuntoa. Vierailijoiden ei siis pidä ihmetellä emännän hurahtaneen muratteihin - hän ei vain raaski heittää niitä kertakäyttötavaran tavoin roskiin. Talvipesäänsä kuistilla odottelevat myös loput pelargoniat. Ne odottavat varastoon kukkien varastointihyllyjä, sillä ne pitävät pimeästä ja talvehtivat parhaiten viileässä. Tai niin ainakin olen ymmärtänyt. Keväällä selviää onnistuinko tarjoamaan niille talvehtimiseen sopivat olosuhteet.

Talven tullet pitäisi ryhtyä taas sisähommiin. Ei sillä, että syksyn pihatyötkään vielä tehtyinä olisi... Pakkaspäivien tehtävälistalle on lisätty ainakin kirjakaapin järjestely, jossa tällä hetkellä kolme vuotta sitten häälahjaksi saamamme nallepari nakottaa kaaoksen ja epäjärjestyksen keskellä. No, talvella sitten kun on aikaa - hih...

Syksyn kulttuuririentona kävimme viikonloppuna katsomassa edellisessä postauksessakin mainitsemani Tuntemattoman sotilaan. Ymmärrän hyvin miksi teos jakaa mielipiteitä ja miksei kovin tulkinnanvarainen esitys uppoa yleisöön kuin yleisöön. Itse pidin näytelmästä, mies samoin. Se myös herätti meissä miehen kanssa hyvin erilaisia ajatuksia ja tulkintoja, joista kotimatkalla riitti keskustelua. Mies taitaa muistaa Väinö Linnan alkuperäisen Tuntemattoman sotilaan lähes ulkoa ja hänelle näytelmä avautui vielä aivan eri tavalla kuin minulle, joka muisti vain kohtauksen sieltä, toisen täältä. Suosittelen silti näytelmää kaikille siitä hivenenkin kiinnostuneille. Evästykseksi antaisin kuitenkin kehotuksen avoimesta mielestä ja kenties pikakertauksesta klassikkokirjan kertomukseen.

1 kommentti:

Piika kirjoitti...

Voi että miten ihan pelargoni...ja ihanat nallet. Paitsi että tuosta sekaisuudesta en niinkään tiedä..:)
Minäkin otin viime talven alla muratit sisälle ja ihan kohtalaisesti nuo vieläkin hengittelee.