perjantai 3. lokakuuta 2008

Tassuttelua

Mursu

Joku sanoi ettei tänä syksynä ruska olisi kovin onnistunut, mutta minusta kirkkaissa väreissä tuulessa lenteävät lehdet ja helakkoina hehkuvat puut ovat oikein erityisen kauniita tänä syksynä. Samalla kun keli on kääntynyt kosteammaksi toi se mukanaa myös tassuvitsaukset. Pieni rakkulan näköinen muhku ilmestyi Pele Lupsukaisen varpaaseen ja vuotaa inhottavasti verta ulkoilun jälkeen. Kokemuksesta tiedän, että möykky paranee itsestään kun sen pitää kuivana ja puhdistaa säännöllisesti, mutta temppupa onkin jälleen helpommin sanottu kuin tehty. Ostin kuivana pitämistä varten eläinkaupasta töppösiä, joiden myyjän mukaan pitäisi olla lähes täysin vedenpitäviä. Lyhyen pissareissun ja aamukasteisessa nurmikossa kävelyn jälkeen tossu oli kuitenkin läpeensä märkä ja varpaiden ympäri kietaistu side vaihdettava.

Onneksi potilas jälleen kerran alistui hoitotoimenpiteisiin reippaasti. Kuono tosin oli ilmeisesti viisainta kääntää pois päin, sillä kuka nyt kestäisi katsella kun pumpulia asetellaan varpaiden väliin hiertymisen estämiseksi :). Ehkä Pele myös jollain tasolla ymmärtää, että sitä yrittää auttaa, sillä aivan yhtä kiltisti se antoi vaihtaa siteet polvileikkausten jälkeen vaikka haava selvästi oli vielä kipeä ja tekoristisiteellä korvattu polvi arka. Edes supertiukkaan jämähtänyttä teippiä irroittaessa se ei inahtanutkaan. Toisaalta, yritän pitää huolen, että sekä huolto- että hoitotoimenpiteiden jälkeen palkka napsahtaa kirsun eteen välittömästi ja kattaa kivun ja säryn sekä auttaa unohtamaan ikävän kokemuksen. Kenties siitä syystä polvileikkausten aikoihin lääkkeenotto oli lähes päivän kohokohta eikä tablettia aina edes tarvinnut piilottaa lihapullaan kunhan pullia vain oli tabletteihin nähden enemmän.

Mies oli taas loppuviikon reissussa. Ikävintä miehen työmatkoissa on aina se, että yhteydenpito on vaikeaa kun toinen tekee töitä iltamyöhään. Tänään myös tanssitunti jää mitä luultavimmin väliin työurakan viivästysten vuoksi ellei kotimatkalle ehditä ajoissa.

Huomenna pakkaamme auton ja suunnistamme Sylvia- ja Elsa-serkkujen luo kyläilemään. Pääsemmepä samalla reissulla tutustumaan myös paljon huomiota herättäneeseen Tuntemattomaan sotilaaseen.

Ei kommentteja: