sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Huutokaupassa

Eilen, lauantaina suuntasimme auton nokan kohti piskuista naapurikaupunkia huutokauppa ja ihanat kustavilaiskalusteet silmissä kiiluen. Lehti-ilmoitus näet lupasi myyntikohteiden sisältävän jos jonkinlaista mielenkiintoista ostettavaa. Myös Pele pääsi mukaan turistiksi ja virkistäytymään. Perillä todellisuus ei ollut aivan yhtä valloittava kuin mielessämme olimme kuvitelleet. Kustavilaiskalusto osoittautui kolmeksi kalusteeksi: pieni, matala puinen kaappi, iso, tosi korkea astiakaappi ja kaunis, mutta hutera puusohva. Olemme metsästäneen mieleistä puusohvaa jo jonkin aikaa ja välillä intautuneet tarjoamaan niistä netin huutokaupoissakin sievoisia summia (öhöm... tai siis minä olen intautunut ja mies päinvastoin on toppuutellut... turhaan). Kyseisessä sohvassa oli kauniit puuleikkaukset ja sen olisi melko vähällä vaivalla saanut maalattua mieleisekseen. Paikkakin sille on jo katsottuna valmiiksi. Selkänojan huteruus kuitenkin sai meidät epäilevälle kannalle, varsinkin kun näytti, että sen vahvistaminen olisi meidän puusepäntaidoillamme vaikeaa. Jäimme siis taka-alalle seuraamaan huutokauppaa ja päätimme ettemme tällä kertaa huutaisi mitään. Kokemuksena huutokauppa oli silti kiva. Mieskin nautti ensimmäisestä huutokaupastaan vaikka ihanat munkkikahvit jäivätkin juomatta :). Harmi, että kamera unohtui kotiin, eikä reissusta tai kohteista ole kuvia.

Myös Pele nautiskeli reissusta vieraalle paikkakunnalle täysin siemauksin. Se pääsi tietysti säännöllisesti jaloittelemaan ja haistelemaan paikallisten haukkujen terveisiä ja paineli pitkin katuja rinta kaarella ja häntä kippurassa. Tälläkin kertaa se oli niin innostunut reissusta, että muisti vasta monen tunnin jälkeen kotipihalla käydä asioillaan. Miten sitä nyt kiireessä ja tohottaessa muistaisi jalkaa nostaa?!?

Lauantai-ilta alkoi jo hämärtää kun kurvasimme kaikin puolin mukavalta päiväreissulta kotitielle. Tyhjin käsin ja tyhjin vatsoin... Vatsojen kurinaa auttamaan oli siis käynnistettävä armoton ruuan valmistus, eikä aikaakaan kun hellalla porisi omasta kalaliemestä keitelty lohikeitto, uunissa paistui kasvispiirakka ja pöydällä höyrysi vuoden ensimmäinen lautasellinen joulutorttuja. Nam!

Alla vielä ohje tosi helpolle ja maistuvalle kasvispiirakalle:

Käytän usein kaupan valmista, pakastepohjaa. Näin tälläkin kertaa.

Täyte:

1 vihreä paprika (isoista paprikoista tosin en käyttänyt kaikkea)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pieni pala purjoa (kaupassa ei ollut purjoa, joten ajattelin korvata tämän sipulilla - ja arvatenkin unohdin...)
1 dl juustoraastetta
2 dl kevyt kermaa
2 kananmunaa
1 dl mustia oliiveja

Levitä sulanut piirakkapohja halkaisijaltaan n. 25cm piirakkavatiin ja levitä paprikasuikaleet ja oliivit päälle. Sekoita juustoraaste, kerma ja kananmunat keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia.

1 kommentti:

Piika kirjoitti...

Ihana piirakka!
Tuli nälkä...