tiistai 30. joulukuuta 2008

Joulumieli - löytyi se kuitenkin


Löysin kuin löysinkin hitusen joulumieltä aivan joulun kynnyksellä. Ahdistavat asiat alkoivat saada oikeita mittakaavoja ja tuntui tärkeälle tehdä joulun tuntua kotiin. Hyvä mieli ja joulun tuoksu leijui kotiin viimeistään piparkakkuja paistellessa ja kuusta sisään kannettaessa. Kahden aikuisen joulusta muodostui tunnelmallinen ja lämmin. Iloisin joulunviettäjä taisi kuitenkin olla pienen perheemme pahnan pohjimmainen eli Pele. Se ilostui silminnähden ainokaisesta kuusen alta löytyneestä paketistaan josta paljastui tämän joulun lemmikkien hittilelu: röhkivä kumipossu :). Aattoilta kuluikin koiran iloista kurinaa ja laulavaa vinkumista kuunnellessa säestettynä possun röhkötyksellä.


Joulun jälkeen saimme Sylvia-serkun miehineen ja Elsa-koirineen kylään. Koirat tapaavat toisiaan yhtä mielellään kuin mekin ja sutinaa riitti - kumipossu kolmantena pyöränä. Sunnuntain haalea talviaurinko houkutteli meidän ulos ja ajoimmekin muutaman kymmenen kilometrin päähän kylänraitille, jonka varrella lapsuutemme kesämökki sijaitsee. Lapsuuden muistojen valtava piha tuntui kovin kutistuneelle, mutta herätti silti samat muistot ja lämmön etenkin kun kuistilla roikkui yhä sama lehmänkello ja aitanseinustaa koristivat samat ruosteiset talikot, kannut ja purnukat.

Nyt uuden vuoden ja kolmannen hääpäivän kynnyksellä ajatukset pitää kai jo siirtää ensi vuoteen. Toivottavasti työntäyteisenä alkava vuosi tuo mukanaan enemmän aikaa yhdessä miehen kanssa ja vastauksia edes muutamiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

2 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta. Toivon teille mukavaa vuodenvaihdetta. Ai, Sylvia onkin serkkusi. Seuraan Tuokiokuvia myös ahkerasti. Meidänkin piti ostaa tuommoinen possu niin kuin Pelellä. Mutta sattuneesta syystä, emme sitten koiralaislahjoja tarvinneetkaan :( Vanha Ruttuvaarimme on kiinnostunut vain siankorvista ja puruluista. Niitä pukki hänelle toikin.

Olen lievittänyt koiranpennunikävääni surfailemalla koirasivuilla. Unnin kennelissä odotetaan pentuetita kevättalvelle ja olemme ensimmäisinä jonossa, jos haluamme uuden koiran jo nyt.

Sylvia kirjoitti...

Kiitokset Hanna taas mukavista hetkistä yhdessä! Toivotaan että uusi vuosi tuo hyviä uutisia ja mukavia yllätyksiä niin teille kuin meillekin!

Sanni, juuri Hannan kanssa puhuimme yhdessä Unnin surullisesta kohtalosta. Ihanan reippaita olette kun jo jonotatte uutta koiraa. Pentu vasta olisikin ihana!!!