tiistai 15. joulukuuta 2009

Viime hetken käsitöitä

Olen kova innostumaan käsitöistä ja aloitan säännöllisesti uusia luomuksia saamatta niitä useinkaan valmiiksi. Mies kuittaileekin aloitettujen kutimien määrästä ja huokailee hymyssä suin kun suunnittelen uusia lankahankintoja tai hamstraan silmät kiiluen askarteluvälineitä. Tunnenkin siis suurta onnistumisen iloa ja suorastaan ylpeyttäkin kun kahden päivän pakertamisen jälkeen sain (omasta mielestäni) hienon imetystyynyn valmiiksi - siis ihan oikeasti valmiiksi saakka: täytteet on sisällä ja langat päätelty! Hyvä minä! Tein tyynystä kertaheitolla kaksinkertaisen, jolloin päällisen saa tarpeen tullen irti ja pesukoneeseen. Vaikka yleensä olen suht noheva käsityössä kuin käsityössä, ompelukoneen kanssa olen täysi tumpelo. Ei nimittäin ole ihme eikä mikään jos verhotkin lyhenevät käsittelyssäni eri pituisiksi - kaksi kertaa peräkkäin... Siitäkin syystä siis ymmärtänee miksi tämä aikaansaannos tuntuu lähes selätysvoitolta: ompelukone 0 - minä 1!

Löysin tyynyn ohjeen netistä pikkuruisena kuvana, joten aivan ensimmäinen vaihe oli kopioida se sanomalehdistä rakentelemalleni kaava-arkille. Aivan täydellistä tyynyä tuolla tekniikalla on tosi vaikea saada, mutta sain kuin sainkin aikaan suht symmetrisen mallin. Pakko tunnustaa, että hätäpäissäni olin ostanut hitusen liian vähän kangasta ohjeeseen nähden, mutta sovelsin hiukan ja tingin pikkuisen saumavaroista. Insinöörimies varmaan kalpenee tunnustukseni vuoksi vinoiltuaan vasta eilen tavastani pikkuisen sovellella ja sooloilla tarpeen mukaan :). Minusta ohjeet ovat kuitenkin vain ohjeita ja ohjeellisia, jotka vain paranevat kun niitä tarpeen vaatiessa säätää käyttötarkoitukseensa tai tilanteeseen sopivammiksi :). Ja lopputuloshan lopulta ratkaisee!

Tämän käsityön myötä tuli muuten koiralle aikoinaan ostettu Fatboy-koiranpatjakin hyvään käyttöön. Patjan täytteenä ollut styrox-rae on nimittäin täysin sopimatonta patjamateriaalia (edes koiralle), mutta imetystyynyn täytteenä se on täydellistä.

Kuva on taas hävyttömän huono... vanha pokkari taitaa vedellä viimeisiä henkäyksiään. Joulupukille on vinkki lahjatoiveesta annettu, saapa nähdä olenko ollu tarpeeksi kiltti.

1 kommentti:

Pia kirjoitti...

Voi miten olet taitava!! Vai olet tumpelo ompelukoneen kanssa... tuohan on hieno.