keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Uuden vuoden kynnyksellä

Hassua miten joulua aina odottaa niin kovasti ja kuinka nopeasti itse aattoilta onkin sitten ohitse. Tänä vuonna vietimme oikein mukavan joulun miehen, Pelen ja miehen siskon kanssa syöden, seurustellen ja hieman lahjojakin availlen. Vielä tänä jouluna lahjojen määrä säilyi kohtuullisena - saapa nähdä miten käy ensi vuonna! Mies oli kuunnellut toiveet tarkasti ja sainkin lahjakortin toivomaani kasvo- ja jalkahoitoihin. Miehen siskon ajattelevaisesti ostama sydämen muotoinen jyväpussi pääsi jo tositoimiinkin ja todella auttoi ensimmäisten kipeiden supistusten iskiessä eilen päivällä. Vaikka olevinaan kaikki valmistelut oli ennalta suunniteltu ja hyvissä ajoin aloitettukin, silti tuntuu että aattoa edeltävälle illalle ja itse aattoonkin jäi vielä liikaa tekemistä kun olisi jo voinut rauhoittua ja hiljentyä. Olenkin visusti päättänyt aloittaa jouluvalmistelut ensi vuonna hyvissä ajoin, vieläkin aikaisemmin jotta sitten itse aatto jäisi vain joulupukin odottelulle ja rauhalliselle käpsehtimiselle.

Joulun alla ja välipäivinä olemme todella kunnostautuneet miehen kanssa muutenkin. Koko kesän suunnitteilla ollut työhuoneen muutosprojekti lastenhuoneeksi saatiin nimittäin viimein valmiiksi! Samaan syssyyn sijasin myös vauvan oman vuoteen valmiiksi, joten nyt: tervetuloa tulokas, kaikki on valmiina. Tästäkin remontointiurakasta läksynä opin ainakin sen, ettei tapetointiurakkaa välttämättä kannata jättää siiheksi, että on 9 kuukaudella raskaana jos sen olisi voinut tehdä aikaisemminkin... En sentään jättänyt tapetointia joulunpyhille vaan se oli valmistunut jo aiemmin joulukuussa, itsenäisyyspäivän pyhinä. Ison mahan kanssa tikkaille nousu ja lasku tuntui kyllä kropassa melkoisesti jälkeenpäin, mutta tulipahan tehtyä ja vielä tuolloin vointikin oli kaksin verroin kevyempi vaikkei aivan mahdottoman raskas ole vieläkään. Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen, että jälleen kerran kaksi jahkailijaa sai jotain vietyä loppuun asti ja tällä kertaa vielä ennen vihoviimeistä deadlinea - ei siis tarvitse laitokselta kotiutuessa enää alkaa verhotankojen asennuspuuhiin tai tuskailla kun sänky on yhä kokoamatta.

Uuden vuoden kynnyksellä tulee väkisinkin mietittyä mitä kuluneesta vuodestä jäi päällimmäisenä mieleen. Vuosi 2009 taitaa jäädä mieleen ristiriitaisena vuotena jolloin perhettämme koeteltiin oikein olan takaa ja jona koin myös yhden elämäni tähänastisista kokemuksista ihmeellisimmän, raskauden osaamatta aivan nauttia siitä täysillä. Vaikeuksista huolimatta vaakakuppi mielessäni kallistuu kuitenkin positiivisen puolelle, onhan kaikki vastoinkäymiset kuitenkin voitettu tai ainakin niistä toivuttu. Toivottavasti ensi vuoden saldo jäisi kuitenkin vielä selvemmin plussalle ja pieni perheemme nauttisi uudesta elämäntilanteesta täysin siemauksin!

Huomenna, uuden vuoden aattona vietämme myös neljättä hääpäiväämme. Ehkäpä juhlistamme päivää kuten muutama vuosi sitten romanttisella vaahtokylvyllä. Tänä vuonna toivottavasti vain paremmalla onnella... viimeksi nimittäin lämmin vesi oli päässyt tyystin loppumaan ja viileään veteen pulahduksesta oli romantiikka hetkeksi kaukana. Onneksi kaapeista löytyi isoja kattiloita ja joululahjaksikin oli juuri ostettu uudet kylpytakit, joten hetkisen vettä keiteltyämme kylpy kyllä onnistui ja romantiikkakin palasi kuvioon :). Ainakin tuo hääpäivä jäi mieleen! Ehkäpä huominenkin vielä yllättää...

Ei kommentteja: