sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Sormiruokailusta

Ennen

On jo pitkään pitänyt kirjoitella päivitystä edistyksestämme sormiruokailun saralla, mutta mutta... mitään en tunnu taas saavan aikaiseksi. Aiheita on muitakin mielessä vaikka kuinka, ehkäpä ne pikkuhiljaa löytävät tiensä myös tänne blogin sivuille.

Alun epätoivoisten hetkien jälkeen tuntuu, että ruokailu tytön kanssa alkaa tosissaan sujua! Ainakin hän on jo melko taitava käsittelemään ja pitelemään ruokaa nyt kun pinsettiotekin on varmasti hallussa. Kakomista tapahtuu enää aniharvoin ja usein ruokaa menee jo melkoisiä määriäkin. Pakkokin sitä on mennä, sillä maito kelpaa enää öisin ja silti tyttön kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia. Olen tämän kuun ajan pitänyt myös pientä ruokapäiväkirjaa ja ruksannut kalenterinkulmaan joko plussia tai miinuksia sen merkiksi miten minusta ruokailu sujui. Ja vaikka miinuksiakin on pitkä rivi, niin on plussiakin kertynyt vähintäänkin yhtä paljon. Ruokailu ei siis tosissaankaan ole enää päivittäistä pakkopullaa ja jännittäviä hetkiä vaan ihan mukavaa yhdessäoloa lapsen kanssa ja yhteisiä ruokailuhetkiä. Pyrimme nimittäin itsekin syömään samaan aikaan lapsen kanssa. Aina se ei toki onnistu, mutta kenties kerran päivässä kuitenkin.

Jälkeen

Kuvat lautasilta ennen ja jälkeen kertovat myös samaa, jonkin verran lautaselta häviää, mutta osa jää joka kerta syömättäkin. Eniten sormiruokailussa tällä hetkellä harmittaakin poisheitettävän ruuan määrä. Ruokaa kun on oltava tarjolla reilusti, sillä osa päätyy lattialle, joskus joku ruoka-aine kelpaa ylitse muiden, joskus joku ei kelpaa lainkaan ja niin edelleen. Sotku ei niinkään harmita, sen saa pois siivoamalla. Ainoastaan tytön erittäin pitkät hiukset aiheuttavat välillä harmistusta kun ne ovat ruuassa ihan koko ajan - mutta pesemällähän nekin puhdistuu ja harjaamalla lähtee jo enimmät :)

Tällä hetkellä ehdotonta herkkua on kurkku ja Talk Murut, niitä menisi joka aterialla. Eilen sorruin myös ostamaan aivan järjettömän kalliita pensasmustikoita pikkuruisen tuokkosen ja ne tuntuivat olevan herkkua aivan ensimmäisten irvistysten jälkeen. Pitänee ensi kesänä istuttaa rivi mustikkaa kasvimaalle, niin saa tyttö napsia marjat suoraan pensaasta - äidin kukkarokin kiittää :)

Ei kommentteja: