maanantai 13. kesäkuuta 2011

Vuosi sitten

Vilkaisu kalenteriin vahvistaa, että tasan vuosi sitten eleltiin parhaan ystävän viimeistä iltaa. Vuosi sitten oli haikea olo, ahdistus ja silti varma olo siitä, että päätös oli oikea. Seuraavana päivänä sitten ystävän kera yhdessä marssittiin viimeiselle matkalle, nuuhkittiin pihalla vielä voikukat ja sitten sanottiin heipat. Tytär oli pieni, vain viiden kuukauden ikäinen.

Vuosi koiratta on mennyt nopeasti. Niin nopeasti, että blogin kirjoittaminenkin on (taas) jäänyt pitkäksi aikaa. Kun ei jaksa niitä kuvia ladata, ja kun ei ole mitään kirjoittamista ja on aina niin kiirekin... Vuosi koiratta ei kuitenkaan tarkoita vuotta ilman mietteitä koirasta tai koirakaverin ikävää. Säännöllisesti käymme miehen kanssa saman keskustelun: "olisi se koira kyllä aika kiva", "joo, niin olisi, mutta ei se nyt millään tässä elämäntilanteessa käy". Haaveilemme ja varmasti molemmat tiedämme, että jonain päivänä pieni tuhinanenä meidänkin arkeamme taas riemastuttaa. Nyt kuitenkin tuntuu tärkelle keskittyä tähän perheeseen, tyttäreen. Tunti joka ilta töiden jälkeen poissa hänen seurastaan olisi töihin palanneelta äidiltä liian suuri uhraus. Ehkäpä kaipaus lapsen lähelle (tai ainakin hänen kaipauksensa äidin lähelle) vähenee kun ikää tulee lisää ja aikaa kuluu, mutta nyt jokainen hetki on liian kauan erossa.

Niin, ja tuntuu kyllä siltäkin, että ei koira kuin koira riitä täyttämään The Elämämme Koiran paikkaa. Vain kerran on ei-vielä-koiraa-päätöksemme ollut enemmän kuin lähellä romuttua kun jostain syystä uutta kotia etsivän bokserineitosen ilmoitus sai meidän molempien sydämet sulamaan. Sovimme, että odotamme seuraavaan päivään ja jos ilmoitus vielä on voimassa, lähdemme Seinäjoelle uutta perheenjäsentä tapaamaan. Ei ollut. Eikä uutta, yhtä oikealle tuntuvaa tapausta ole eteen tullut. Pahinta ikävä on lisäksi helpottanut miehen siskon staffin pentu - niin, tai se on poistanut ikävän kokonaan, tehnyt selväksi, että pennun kanssa elämä on aluksi hmmm... liian mielenkiintoista :).

Ei kommentteja: